Páratlan összefogás a szörfösök között

Páratlan összefogás a szörfösök között

Az elmúlt napokban/hetekben páratlan összefogásnak lehettünk tanúi. Hazai szörföseink közül ki ne hallott volna már észak-kelet Magyarország kristálytiszta vizű szörfös spot-járól, a Nyéki tóról. Ridereink kedvező szél esetén szívesen választják ezt a kiváló helyet. Bár a tó felülete nem túl nagy, a fordulókat szépen lehet gyakorolni, megfelelő szélirány esetén enyhén choppy-s vízen szelhetjük a habokat. Szlalomosok, freeriderek és freestyle-osok egyaránt otthon érezhetik magukat. Aki járt már itt tudja, hogy két helyen lehet vízre szállni, ám a parkolási, szerelési feltételek nem a legkedvezőbbek.

Fekete Roland vezetésével az un. Pampi beach-en a lokálok első körben szemétszedéssel indítottak, majd 20 tonna kavics került terítésre és eldolgozásra. Kiszélesítették a parkoló bejáratát, valamint a jobb és bal oldali rézsű is átalakításra került, hogy többen parkolhassanak biztonságosabban és kényelmesebben. A fotók mutatják a kiinduló állapotot és a végeredményt. A munkálatok befejezését követően az egyik FB csoportban közel 1 órán belül 37 szörfös ajánlotta fel, hogy a Rolandék által felvállalt költség arányos részét átvállalja, amely páratlan megmozdulásnak mondható. Ugyanitt szélmérő és webkamera is telepítésre kerül, amely esetben bízunk benne, hogy ismét hasonló összefogásra lehet majd számítani.

Képek a munkálatokról

Az északi riderek áldozatkész munkája és összefogása követendő példa lehetne hazánk más tavain szörfözők számára. A Challenger Hungary nevében mi is köszönjük a tereprendezést, hiszen számunkra is fontos, hogy egy-egy szeles napon ne csak a vízen, de a szárazon is jól érezzük magunkat és kulturált körülmények között tárgyaljuk ki a fordulókat, siklásokat, eséseket. Jó szelet és jó egészséget kívánunk mindenkinek! Aloha Riders!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *