Ítéletidő tombolt a Garda tónál

Ítéletidő tombolt a Garda tónál

2021. július 13-a nem mondható túl szerencsésnek az olaszországi Torbole és környékén nyaralók, szörfösök és a helyi lakosok számára. Délután nem sokkal 3 óra előtt déli irányból erőteljes felhőzet jelent meg a tó felett, amely délről északra húzódott, s a Vento ahol-amit ért, ott pusztított. A széllökések meghaladták az 50 csomós értékeket melyet az alábbi szélgrafikon is jól mutat, majd néhány perc leforgása után, mint aki jól végezte dolgát a szél tovahaladt kidőlt fákat, lerombolt sátrakat, tetőket és összetört szörfdeszkákat hagyva maga mögött. A fotók a Challenger-es csapattól érkeztek, a videó a nagyhírű Circolo Surf Club FB oldaláról került belinkelésre.

A Circolo Surf Club Fb oldalán megosztott élő videó a vihar érkezéséről és annak pusztításáról itt látható: https://fb.watch/v/1GKABZOlv/

A szélvihar mellé özönvízszerű esőzés is járult. A hegyről lezúduló csapadél a közlekedést is nagyban nehezítette, helyenként fél méteres vízátfolyások alakultak ki. Másnapra a romeltakarítás folyamatosságának köszönhetően az élet lassan visszatért a régi kerékvágásba és az aktuális Techno futamok megrendezésre kerültek.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *