Minden futam törölve a PWA-ben

Minden futam törölve a PWA-ben

Kiábrándult versenyzők, csalódott csapatok. A PWA-világbajnokságot a COVID-19 miatt 2022-re halasztották. Bár a pwaworldtour weboldalán megjelent cikk szerint ez a PWA World Cup Sylt-i futamára vonatkozik, ugyanakkor belső infó bázisán minden hátralévő futamot érint.

Sylt esetében a járvány okozta pénzügyi kihívások, valamint a sportolók és a nézők felelősségteljes irányításához szükséges bonyolult logisztika, továbbá a jövőbeni korlátozásokkal kapcsolatos bizonytalanság a régióban növekvő esetszámok miatt, arra kényszerítette a helyi szervezőket, hogy határozott döntést hozzanak az esemény elhalasztásáról. Így Sylt-ben wave és freestyle futamot legkorábban 2022-ben láthatunk.

Bár a szervezők tudják, hogy ez csalódás minden versenyzőnek, csapatnak, szponzornak és érdeklődőnek egyaránt, de úgy látszik továbbra is a COVID irányít. 

Bruno Martini (ITA-160) az olasz Challenger Sails csapat versenyzője FB oldalán az alábbi posztot tette ki:

“Mint sokan tudjátok már, nem lesz több PWA esemény 2021-ben, nem tudom elhinni, hogy úgy érzem, mintha valamit elloptak volna tőlem, ellopták a lehetőséget, hogy kifejezzem magam, és megölték sokak reményét. Csak azt szeretném kérdezni, hogy miért fut az összes sport- és egyéb rendezvény, és csak a PWA-ben mi nem csinálunk semmit. Csak azt kérem, hogy versenyezhessek, csakis ezt akarom csinálni.”

Bruno Martini – ITA-160 A sebesség a szenvedélye

 

Forrás: pwaworldtour.com; facebook

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *