IFCA Funboard Világkupa – PAROS (Gr)

IFCA Funboard Világkupa – PAROS (Gr)

Szemelvények Maciek Rutkowski (POL-23) naplójából. 2022. augusztus 31-szeptember 05. között került megrendezésre az International Funboard Class Association (IFCA) keretein belül szervezett Paros-i funboard világkupa számos high-class szörfös részvételével, összesen 12 nemzet 55 sportolója képviseltette magát.Az első nap szinte szélcsendben, futam nélkül telt el. Maciek: “Megkaptam a lycra-mat, átestünk a fotózáson, semmi szél, holnapra hasonlót jósolnak…talán golfozni, teniszezni, vagy edzőterembe megyek, vagy mindhármat egyszerre.”

A harmadik napon két futamot rendeztek, de Maciek futamánál a szél leállt, érdemleges esemény nem történt.

4. nap, 4 futam volt, és a negyediket megnyertem. Egész nap gyors voltam és szinte az összes előfutamot megnyertem, de a döntőkben teljesen kiakadtam a rajtoknál. Nagyon örülök az utolsó futamgyőzelmemnek, ha valós az előrejelzés, úgy holnap valami kisebb felszereléssel szállok vízre.

5. nap IFCA Worlds: 3. helyezett!  Maciek Rutkowski a dobogó harmadik fokán. Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban keveset edzettem szkegen, nagyon jól éreztem magam odakint. Bizonyos körülmények között talán a leggyorsabb voltam, máshol elég gyors a győzelemhez. De ennek a sportnak, a versenyzés a szépsége. Nem az a lényeg, hogy ki a leggyorsabb, hanem hogy ki teljesít a legjobban! Ezen a héten egyértelműen @jordyvonk volt, szóval le a kalappal előtte.  Nagyon jól sikerült. Az elején hibáztam, és egy ponton el kellett döntenem: vagy továbbra is all-in megyek úgy, hogy kis esélyem van megnyerni a versenyt, de nagy esélyem van a korai rajtok világrekorderévé válnom, vagy lazítok egy kicsit, kezdek „normálisan” vitorlázni, és megpróbálni megmenteni, ami a versenyből maradt. Ez utóbbit választottam és valójában az utolsó 2 futam volt a legszórakoztatóbb, csak szárnyalni és élvezni a 30+ csomós körülményeket a legkisebb fokozatomon – 70 km/h-t (majdnem 38 csomót) mentem az utolsó futamon – igazi bizonyítéka az @fmxracing és @challengersails felszerelésemnek. Mosolyogva, de kissé éhesen távozom Parosról…
PWA Sylt következő!

6.nap Szóval itt egy másik sztori a naplóhoz. A Paros-ból induló komp olyan mértékben késett, hogy esély sem volt rá, hogy elérjem Mykonos-ról induló járatomat, és a következő 3 nap múlva lesz. Bármennyire is csábító a bulizás Mykonos-on (egyedül?) Haza akartam érni, így a leggyorsabb út az volt, hogy Athénba megyek, ott maradok és veszek egy új jegyet a következő éjszakai járatra. Szóval itt vagyok én, az egy napos athéni túrista!

Forrás: facebook.com; ifcaclass.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *