Nico Prien kalandjai a Balti-tengeren

Nico Prien kalandjai a Balti-tengeren

Nico Prien újabb bakancslistát pontot pipált ki, átszörfözött Németországból Dániába és vissza. Gondolkoztál már azon, milyen lenne egyik országból a másikba átszörfözni? Nos, Nico Prien nem csupán gondolt rá, hanem nemrégiben vállalta a küldetést Gunnar Asmussennel együtt folyamatosan dokumentálva az eseményeket. A viszonylag “rövid” táv ellenére azért nem volt könnyű a menet.

Nico Prien: “A Balti-tengeren való átkelés újabb pipa a bakancslistámon. Régóta foglalkoztatott a gondolat, mikor hazai pályán, Németországban szörfözök, hogy bár nem látható a túlpart, de milyen lenne átszörfözni Dániába, hiszen ránézve a térképre nem is tűnik olyan messzinek.

A szél-előrejelzés jónak bizonyult, így néhány telefonhívás, kis szervezkedés és egy nappal később Kielben találtuk magunkat, hogy Dániába induljunk – szörffel. Összesen 110 km-t vitorláztunk, ami önmagában nem sok, de Gunnar Asmussennel szembesültünk pár kihívással, ami felejthetetlen emlékké tette az utat. A gyermekkori álmok néha valóra válnak – ez volt az egyik ilyen. Volt szélcsend, deszkatörés, majd visszafelé erős szembeszél és hullámzás a kísérőhajónak, de megoldottuk a problémákat és sikerre teljesítettük a feladatot.

Menetrend a videó szerint:

0:00 Bevezető

0:34 A kaland megtervezése

2:33 Hangolás és előkészítés

3:10 Találkozás a Speed ​bajnok Gunnar-al

4:08 Felkészülés

5:22 Indul az utazás

7:25 Indulás Dániába

8:30 Kihívás #1… a szél.

10:10 Megsérül a deszkám egy szerencsétlen Heli-tack után

10:50 Végre átrepülés a Balti-tengeren (foil-al)

11:45 Kihívás #2… A megfelelő strand megtalálása.

13:25 Dánia a láthatáron

15:07 Vízálló tok teszt

16:02 Vissza Németországba

16:50 A követő csapat

17:40 Sikerült!!

19:23 A kalandról

20:10 Mi lesz ezután?

Forrás: www.pwaworldtour.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *