Challenger Racing Team évértékelés

Challenger Racing Team évértékelés

A Challenger Racing csapata nagyszerű teljesítményt mutatott a szezon döntőjében Új-Kaledóniában. A rendezvény 6 napja közül 4-ben a szélviszonyok 15-30 csomó között mozogtak, így a rendezők 11 futamot tudtak lebonyolítani a férfiak és nők számára egyaránt. A Challenger fiúk a gyors AERO+ versenyvitorlákkal harcoltak a dobogóért 7,0m2, 7,8m2 és 8,6m2 méretsort felvonultatva.

Maciek Rutkowski (POL-23), a szupergyors lengyel profi szerepelt legjobban a Challenger riderek között, 11 futamból ő kvalifikálta magát a döntőbe, ahol az új helyszínként szereplő Új-Kaledóniában a 7. helyen végzett, és ezzel megszerezte a bajnokságban is az összesített 7. helyezést, úgy hogy az évad során 5. lett Noumea-ban, 3. Dániában és 6. Fuerteventura-n. Megnyerte a selejtezőket Dániában és Nouméában.

Maciek: „Sokan kíváncsiak lennének arra, mi történt volna a PWA sorozat alatt, ha kevésbé szerencsétlenül járok Franciaországban, valamint ha a Koreai verseny is jobban sikerül. A kezdeti nehézségek ellenére az év második fele már jobban sikerült, hiszen összejött egy hatodik, harmadik és ötödik hely is. Óriási élmény volt a nagy sztárokkal folytatott versengés és a Dán verseny a dobogós helyezés miatt kimagasló volt. Tudom pontosan, hogy mi az amit rosszul és mi az amit jól csináltam a szezon alatt, mi az amin javítanom kell ahhoz, hogy a következő szezont jól kezdjem.

A Challenger másik üdvöskéje, az olasz Bruno Martini (ITA-160) mindenkit lenyűgözött Új-Kaledóniában, ahol kétszer is bejutott a nyertesek döntőjébe és kétszer is a 4. helyig küzdötte fel  magát. Bruno javította sebességét, és úgy gondoljuk megérkezett a legjobbak közé. A szezon elején már nyert szlalomfutamot Dél-Koreában. Az olasz a PWA szlalomfutamain összesítésben a 18. helyen végzett és 2019-ben megnyerte a rangos One Hour rendezvényt a Garda-tónál.

Bruno: „Elmúlt egy újabb szezon, amely igazán hosszúra és intenzívre sikeredett, befejeztük a futamokat és egyre jobb helyezéseket sikerült elérnem. Szeretnék köszönetet mondani minden barátomnak, szponzoraimnak, mindazoknak akik támogattak, és már most izgatott vagyok a 2020-as szezon miatt. ”

Andrea Ferin, aki nem utazott el Új-Kaledóniába, a 2019. szlalom bajnokságban az összesített 24. helyen végzett. A gyártó gratulál a Challenger versenycsapat minden tagjának, akik kiváló teljesítményt mutatottak a legmagasabb szinten a 2019-es szezon során. Bebizonyosodott, hogy a folyamatos fejlesztéseknek és teszteléseknek köszönhetően az AERO + Slalom vitorlái kiválóan teljesítenek mindenféle körülmények között. Szorítunk a 2020-as szezonra is a fiúknak. Nagyszerű téli időt, sok pihenést, jó tesztelést és fejlesztést, valamint jó edzést kívánnak a teamridereknek a fejlesztők. A 2020-as szezonra pedig fantasztikus hírek szivárogtak ki Claudio Baldiali-tól, a Challenger Sails gurujától. Kulisszatitkok hamarosan.


PWA rangsor szlalom 2019:
1.Pierre Mortefon
2.Matteo Iachino
3.Antoine Albeau
7.Maciek Rutkowski
18.Bruno Martini
24.Andrea Ferin

forrás: challengersails.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *