ÍGY SEGÍT A CHALLENGER SAILS A KORONAVÍRUS ELLENI KÜZDELEMBEN

ÍGY SEGÍT A CHALLENGER SAILS A KORONAVÍRUS ELLENI KÜZDELEMBEN

Amikor meghallottuk és megláttuk a hírt, alig akartunk hinni a fülünknek és a szemünknek. A Challenger Sails gyár, ahonnan hónapokkal ezelőtt vitorlák és árbócok tucatjait hoztuk el Nektek, magyar szörfösöknek, most szájmaszkokat gyárt.

“Még keresem a szavakat! Jelenleg maszkokat állítunk elő a kórházak számára ”- válaszolta Claudio Badiali a Challenger Sails vezetője WhatsAppon keresztül néhány nappal ezelőtt. Claudio a Challenger Sails vitorla tervezője, amelynek székhelye az olaszországi  Senigallia-ban található. Olaszország az az ország, ahol a koronavírus a kitörést követően továbbra is szinte megfékezhetetlenül terjed. Minden nagyjából zárva van, az idegenforgalom megszűnt létezni. Az élet teljesen megváltozott.

Ezen a héten sikerült Claudioval beszélnünk, megígérte, hogy tájékoztat a koronavírus hatásáról. A környéken tapasztalható fertőzések számának növekedése miatt a Challenger Sails úgy döntött, hogy felfüggeszti a vitorlák gyártását egy időre és varrógépeit más termék gyártására állítja csatasorba.

CS: Claudio, hogy vagy?

Claudio Badiali: Az ebben az ágazatban töltött 42 év során még soha nem találkoztam ilyen válsággal. A szezon nagyon jól kezdődött, főleg a szlalom- és foil vitorlákkal. A Tenerifén tartott edzéseken mindenkinek lehetősége volt összehasonlítani a vitorláink teljesítményét a konkurens gyártókkal, és csapatunk versenyzői nagyon örültek az igencsak kiemelkedő Challenger eredményeknek.

CS: Olaszország az az ország, amely a koronavírus által leginkább sújtott Európában. Milyen nehézségekkel néztek szembe most?

Claudio: Badiali: Olaszországot a koronavírus keményen sújtotta, és a betegségtől való félelemmel és szorongással küzdünk. Nem tudjuk, mikor kell bezárni a boltot, holnap esetleg holnapután, ha be kell zárni akkor mennyi ideig. Szerencsére egyelőre mindannyian jól vagyunk. Felszereltük magunkat maszkokkal és tisztító gélekkel, és az ügyfelek nem juthatnak be a gyártórészlegre.

CS: Olaszország nagy szörfpiac. Mi történik ezután?

Claudio Badiali: Most a félelem lelassította az eladásokat, és nem mehetsz a vízre. De biztos vagyok benne, hogy a szörf iránti szenvedély és akarat felrobbantja majd a piacot, amikor mindnyájan legyőzzük ezt a járványt. Erősebbek leszünk, mint valaha.

CS: Hogyan fogtok túljutni a válságon?

Claudio Badiali: A stratégiák nem változtak, de sajnos a holnap bizonytalanságával haladunk előre. Egy, két, három hónapon belül ér véget …… ki tudja. Biztos vagyok abban, hogy április végére a szörfvitorlák újra tengerre kerülnek!

CS: Tanulhatunk valamit ebből a válságból?

Claudio Badiali: Igen, ez a válság megtanította bennünket, hogy jobban értékeljük a természet ajándékait. Nem élhetek a tenger, a nap és a szél nélkül. Mi a haszna a vagyon felhalmozásának, ha nem vesszük észre a hullámok dallamát a tengerparton, ha nem tudunk értékelni és élvezni egy tökéletes gybe-ot vagy éppen a végtelen siklást. Ki tér haza boldogan?  Az aki az íróasztal mögött ülve jó üzletet bonyolított le, vagy az aki régi kisteherautójával, éppen egy csodálatos szeles délutánt tudhat a háta mögött, fesztelen siklással, jó barátokkal, tele boldogsággal?

CS: Igaz szavak. Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, és a legjobbakat kívánjuk az elkövetkező hónapokra!

Claudio Badiali: Köszönöm, jó estét, rohanok bevásárolni, különben a szupermarket bezár. Nem maradt ennivalónk.

Forrás: continentseven.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *