Riport: Maciek Rutkowski

Riport: Maciek Rutkowski

A profi szörf szövetség weboldalán futó, ‘Szeretnél inkább….’ cikksorozat legújabb interjúalanya Maciek Rutkowski (FMX Racing/Challenger Sails), aki a 2019-es trükkös szezonkezdés után összeszedte magát, hogy végül a PWA szlalom világversenyen eddig elért legjobb eredményét – az összesített hetedik helyet – érje el a szezon végén. A gyenge kezdést követően egyre többször nyert futamokat, míg végül Dániában a dobogó is összejött neki.

PWA: Ha újjászülethetnél egy új életben, inkább a múltban vagy a jövőben szeretnéd ezt megtenni?

Maciek Rutkowski: Valószínűleg a múltban, az nagyon király lenne előre látni a jövőt! De akkor talán unalmas lenne? Hmm nem biztos, csak nem úgy tűnik, mintha a világ egyre jobb hely lenne, szóval igen, talán a múlt a jó választás!

PWA: Inkább szabad lennél, vagy teljes biztonságban élnél?

MC: Szabad. 100%.

PWA: Inkább szeretnél ingyenes Wi-Fi-t bárhová is mész, vagy inkább ingyen kávét ahol/amikor és amennyit csak akarsz?

MC: Nem iszom kávét, tehát talán Wi-Fi, de néha az is jó, ha offline is vagyok!

PWA: Inkább elveszítenéd az olvasási képességedet, vagy elveszítenéd a beszéd képességedet?

MC: Hú, ez nehéz kérdés! Azt hiszem, ha nem tudsz olvasni, akkor az szívás, nem fogsz tudni megtanulni, de ha nem tudsz beszélni, akkor csak meg kell tanulnod a jelnyelvet, de megőrülnék, ha nem tudnék beszélni. Nem tudom!

PWA: Az életed hátralévő részét inkább vitorlás hajón töltenéd, mint új otthonod, vagy lakóautóban?

MC: Vitorláson – a lakóautóval nem érheted el a külső zátonyokat, igaz?

PWA: Inkább korlátlan nemzetközi első osztályú repjegyet szeretnél kapni, vagy azt választanád, hogy soha nem kellene fizetned az ételekért az éttermekben?

MC: Első osztályú jegy, ez könnyű!

PWA: Inkább táncolnál minden alkalommal, amikor zenét hallasz, vagy énekelnél?

MC: Azt hiszem, jobb a világ számára, ha táncolok! Rappalhetek is?

PWA: Inkább azt választod, hogy egy évet utazol a világban minimál szívonalon élve, vagy azt, hogy egy évben csak egy országban maradsz viszont azt luxusban élnéd?

MC: Az első lehetőség nagyjából az, amit csinálok, szóval folytassuk!

PWA: Inkább legyen szörnyű munkád, de 10 éven belül kényelmesen nyugdíjba vonulhatnál? Vagy álmaid munkáját csinálnád, viszont a halálod napjáig kellene dolgoznod?

MC: Hogy is szokták mondani, csináld azt amit szeretsz, és nem munkának fogod érezni hogy dolgozol. Tehát a 2. lehetőséget választom!

PWA: Inkább maradnál meg a jelenlegi tudásszinteden és soha többé nem ütköznél össze senkivel? Vagy új mozdulatokat, trükköket tanulnál, viszont tízszer gyakrabban ütköznél a vízen, mint általában egy új?

MC: Nagyon sokszor ütköztem, tízszer gyakrabban, mint bármely más szörfös teszi, vakmerően szörfözök. Tehát mindent tudni akarok, és ezért vállalom a kockázatot. Pontosan így! Bumm!

Ciao, Maciek!

Forrás: pwaworldtour.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *