BORS Máté az Exatlonban

BORS Máté az Exatlonban

Több hónapos titkolózás után végre fény derül az igazságra. Bors Máté, a 2020-as év hazai open-foil II. helyezett szörfversenyző jelentkezett és felvételt nyert az Exatlon Hungary 2021-es adásába. Vele készítettünk rövid interjút.

Challenger Hungary: Hogy jött az ötlet, hogy részt vegyél a hazánkban igen népszerű Exatlon Hungary műsorban?

Bors Máté: Szembe jött a lehetőség, hogy szerepelhessek egy országosan nézett, népszerű és igényes sport reality showban, és én éltem vele.

CH: Mikor és hol lesz a következő helyszín?

BM: A Dominikai Köztársaság ad otthont az Exatlon Hungary-nek ebben az évadban is, ahol 25-30°C körül mozog majd a hőmérséklet.

CH:  Hogyan befolyásolja ez az itthoni szörfös pályafutásodat? Bár most pont out of season időszak van, szerencsés lenne a kora tavasztól a felkészülést a hazai és külföldi versenyekre megkezdeni.

BM: A Koronavírus elég bizonytalanná tette az egész versenyszezont és az oda való utazási feltételeket, így úgy gondolom, hogy ez egy stabil pontot nyújt az off-season-ben. A versenyt amint már említettem a Dominikai Köztársaságban rendezik, ahol a meleg és szeles időjárás miatt szinte olyan lesz mintha egy téli edzőtáboros spotra mennék, csak felszerelés nélkül és messzebbre. Nagyon várom már az Exatlonban való versenyzést, viszont nem sok szabadidőnk lesz.

CH: Lesz-e lehetőséged kint szörfözésre? Ha nem, úgy a napi kötelező feladatokon kívül tervezel-e bármilyen szörfözéshez kapcsolódó kondicionáló edzést tartani magadnak, vagy egyéb más feladatsort?

BM: Biztos lesznek olyan napjaim amikor megőrülök, hogy nem mehetek ki windsurfozni, miközben fúj a 25 csomós szél, úgyhogy majd valamilyen egyensúlyozós erősítő gyakorlatot kell beiktatnom ilyenkor. Talán egyszer sikerül majd eljutnom egy windsurf kölcsönzőhöz, de több lehetőséget látok a hullám szörfözésre. Igaz, amíg versenyben vagyok, addig erre biztosan nem kerül sor, hacsak nem nyerünk egy ilyen lehetőséget.

CH: Elvárások magaddal szemben távol Magyarországtól?

BM: Élsportolóként a tisztes helytállás kevés, győzni szeretnék.

CH: Jövő évi szörfös tervek a visszaérkezésedet követően?

BM: Azt, hogy a műsor milyen hatással lesz a 2021-es versenyszezonomra, még nem tudom. Ez attól függ, milyen ügyes leszek. Törekedni fogok, hogy kihozzam a maximumot magamból és ott legyek a döntőben, mert szeretném képviselni a hazai windsurf társadalmat. Ebben az esetben viszont valószínűleg nem tudok részt venni pár nemzetközi versenyen, edzőtáborban, és hazai bajnoki fordulón. Lemaradásból fogom kezdeni a szezont, de úgy gondolom lesz elég időm felkészülni az augusztusi világbajnokságra és az októberi Európa bajnokságra, ahol már egyértelműen az aranycsoport a cél.

Fotók: TV2.hu

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLET SZÖRFÖSÖKNEK!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *